Anna brambory
Ingredience
Brambory |
675 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem. Brambory nakrájíme na tenké plátky a vysušíme je. Dno zapékací mísy poklademe vrstvou brambor, pokapeme máslem a posypeme čtvrtinou sekaného oregana a tymiánu. Osolíme a opepříme. Takto pokračujeme ve vrstvení, dokud vše nespotřebujeme. Horní vrstvu brambor pomažeme máslem a zapékací mísu zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 90 minut při teplotě 190 stupňů Celsia.
- Brambory musí být zlatavé. Ihned podáváme.