Anna brambory

Anna brambory - obrázek

Ingredience


Brambory 675 g
Máslo čerstvé 60 g
Oregano čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem. Brambory nakrájíme na tenké plátky a vysušíme je. Dno zapékací mísy poklademe vrstvou brambor, pokapeme máslem a posypeme čtvrtinou sekaného oregana a tymiánu. Osolíme a opepříme. Takto pokračujeme ve vrstvení, dokud vše nespotřebujeme. Horní vrstvu brambor pomažeme máslem a zapékací mísu zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 90 minut při teplotě 190 stupňů Celsia.
  2. Brambory musí být zlatavé. Ihned podáváme.