Jehněčí maso plněné nádivkou
Ingredience
Brambory pečené |
600 g |
Česnek |
3 stroužek |
Hera |
25 g |
Jehněčí plec |
1000 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Muškátový květ |
2 g |
Pažitka |
20 g |
Strouhanka |
70 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso odblaníme, omyjeme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.
- Do misky nasypeme strouhanku, přilijeme mléko, rozklepeneme vejce, přidáme Heru, špetku muškátu a posekanou pažitku. Důkladně promícháme a nádivkou naplníme kapsu. Uzavřeme, zpevníme párátky, maso potřeme prolisovaným česnekem a na másle osmažíme ze všech stran. Přendáme do pekáčku i s máslem, osolíme a pečeme asi hodinu. Občas maso podlijeme vodou a přelijeme vlastním výpekem.
- Upečené maso naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.