Jehněčí maso plněné nádivkou

Ingredience


Brambory pečené 600 g
Česnek 3 stroužek
Hera 25 g
Jehněčí plec 1000 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 150 ml
Muškátový květ 2 g
Pažitka 20 g
Strouhanka 70 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso odblaníme, omyjeme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.
  2. Do misky nasypeme strouhanku, přilijeme mléko, rozklepeneme vejce, přidáme Heru, špetku muškátu a posekanou pažitku. Důkladně promícháme a nádivkou naplníme kapsu. Uzavřeme, zpevníme párátky, maso potřeme prolisovaným česnekem a na másle osmažíme ze všech stran. Přendáme do pekáčku i s máslem, osolíme a pečeme asi hodinu. Občas maso podlijeme vodou a přelijeme vlastním výpekem.
  3. Upečené maso naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.