Pouťové mrkvance
Ingredience
Banány |
2 ks |
Cukr krupice |
150 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná celozrnná |
250 g |
Mrkev kořen |
125 g |
Olej slunečnicový |
150 ml |
Ořechy vlašské |
60 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Citronová kůra |
5 g |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Ořechy vlašské |
50 g |
Tvaroh jemný |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mrkev nastrouháme, banány rozmačkáme, ořechy nasekáme. Všechny přísady dobře promícháme, až se vše spojí. Rozetřeme do formy.
- Pečeme asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až těsto nabude. Zkusíme špejlí, zda je dobře propečené.
- Necháme několik minut vystydnout ve formě. Potom chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme ho úplně vychladnout.
- Tvarohový krém na povrch: prošleháme tvaroh, med a citronovou kůru. Chlebíček rozkrájíme na plátky, potřeme tvarohovým krémem a posypeme ořechy. Dáme do chladničky a necháme tam až do podávání.