Pouťové mrkvance

Ingredience


Banány 2 ks
Cukr krupice 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná celozrnná 250 g
Mrkev kořen 125 g
Olej slunečnicový 150 ml
Ořechy vlašské 60 g
Vejce slepičí 2 ks
Citronová kůra 5 g
Med včelí 2 kávová lžička
Ořechy vlašské 50 g
Tvaroh jemný 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev nastrouháme, banány rozmačkáme, ořechy nasekáme. Všechny přísady dobře promícháme, až se vše spojí. Rozetřeme do formy.
  2. Pečeme asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až těsto nabude. Zkusíme špejlí, zda je dobře propečené.
  3. Necháme několik minut vystydnout ve formě. Potom chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme ho úplně vychladnout.
  4. Tvarohový krém na povrch: prošleháme tvaroh, med a citronovou kůru. Chlebíček rozkrájíme na plátky, potřeme tvarohovým krémem a posypeme ořechy. Dáme do chladničky a necháme tam až do podávání.