Rajčatový koláč s olivami

Rajčatový koláč s olivami - obrázek

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Mozzarella 125 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy černé 90 g
Protlak rajčatový 140 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Mák - semena 90 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku zpracujeme s máslem, mákem, cukrem, solí a pepřem na drobenku. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme 30 minut v chladničce.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a nadrcený česnek 3-5 minut. Přidáme rajčatový protlak, rajčata, nasekanou bazalku a cukr. Směs podle chuti osolíme, opepříme a podusíme 5-7 minut do zhoustnutí.
  3. Těsto rozválíme a vložíme do kulaté koláčové formy o průměru 30cm. Okraje trochu vytáhneme a dno propícháme vidličkou. Korpus předpékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia 15 minut.
  4. Potom na korpus rozprostřeme vychladlou rajčatovou náplň, posypeme nastrouhaným sýrem, olivami a pečeme ještě 15-20 minut.
  5. Koláč ozdobíme nasekanou bazalkou a můžeme podávat teplý i studený.