Jehněčí maso plněné játrovou nádivkou
Ingredience
Bramborová kaše |
600 g |
Cibule |
100 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Játra jehněčí |
300 g |
Jehněčí plec |
1000 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Strouhanka |
120 g |
Sůl |
12 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jehněčí maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. Játra umeleme, osolíme, opepříme, strouhanku namočíme v mléce a přidáme k játrům. Přimícháme vejce, cibuli a vymícháme nádivku, kterou naplníme kapsu. Maso uzavřeme, zpevníme párátky nebo zašijeme.
- V pekáčku rozškvaříme slaninu, přiložíme maso, podlijeme vývarem, potřeme máslem, osolíme a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu. Maso podléváme vodou a přeléváme výpekem.
- Upečené maso s nádivkou naporcujeme, doplníme bramborovou kaší a podáváme.