Jehněčí maso plněné játrovou nádivkou

Ingredience


Bramborová kaše 600 g
Cibule 100 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Játra jehněčí 300 g
Jehněčí plec 1000 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 150 ml
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 100 g
Strouhanka 120 g
Sůl 12 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. Játra umeleme, osolíme, opepříme, strouhanku namočíme v mléce a přidáme k játrům. Přimícháme vejce, cibuli a vymícháme nádivku, kterou naplníme kapsu. Maso uzavřeme, zpevníme párátky nebo zašijeme.
  2. V pekáčku rozškvaříme slaninu, přiložíme maso, podlijeme vývarem, potřeme máslem, osolíme a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu. Maso podléváme vodou a přeléváme výpekem.
  3. Upečené maso s nádivkou naporcujeme, doplníme bramborovou kaší a podáváme.