Rigatoni s krevetami po mexicku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 3 ks
Krevety tygří - loupané 750 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 375 ml
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Rigatoni 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Cibulky nakrájíme na kolečka, chilli papričky najemno, česnek prolisujeme a vše orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Poté přidáme vyloupané krevety a cca 5min podusíme, až změní barvu. Vmícháme salsu, smetanu, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku zvolna asi 5min provaříme.
  4. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.