Rigatoni s krevetami po mexicku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Krevety tygří - loupané |
750 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
375 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Rigatoni |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- Cibulky nakrájíme na kolečka, chilli papričky najemno, česnek prolisujeme a vše orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.
- Poté přidáme vyloupané krevety a cca 5min podusíme, až změní barvu. Vmícháme salsu, smetanu, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku zvolna asi 5min provaříme.
- Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.