Bábovka medová
Ingredience
Citronová kůra |
20 g |
Cukr moučkový |
60 g |
Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Mandle mleté |
80 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
60 g |
Mouka polohrubá |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
260 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
125 ml |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, přidáme med a vyšleháme do pěny. Postupně přimícháme žloutky, drcené mandle, strouhanou citronovou kůru, mouku, kypřící prášek, smetanu a vyšlehaný sníh z bílků. Vymícháme hladké těsto.
- Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 35 až 40 minut.
- Bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a krájíme na řezy.