Bábovka medová

Ingredience


Citronová kůra 20 g
Cukr moučkový 60 g
Cukr práškový s vanilkovou příchutí 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 10 g
Mandle mleté 80 g
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 60 g
Mouka polohrubá 30 g
Mouka pšeničná hladká 260 g
Smetana 16% (pochoutková) 125 ml
Tuk 20 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, přidáme med a vyšleháme do pěny. Postupně přimícháme žloutky, drcené mandle, strouhanou citronovou kůru, mouku, kypřící prášek, smetanu a vyšlehaný sníh z bílků. Vymícháme hladké těsto.
  2. Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 35 až 40 minut.
  3. Bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a krájíme na řezy.