Pečené lasagne s lososem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Losos - filety |
500 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těsto: Mouku prosijeme na vál, posypeme jedlou sodou, promícháme, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, přilijeme vodu a rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a odložíme na 60 minut do ledničky.
- Vál posypeme moukou a připravené těsto pomoci válečku rozválíme na velký plát silný 1 cm. Skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka, která skládáme na suchý plech, vložíme do teplé trouby, kde pomalu pečeme 15 minut. Upečené vytáhneme z trouby, necháme lasagne vychladnout.
- Příloha: Olej vlijeme na pánvičku, přidáme na kolečka nakrájený česnek, drobně nakrájené špenátové listy, na kolečka nakrájené švestky, chvilku restujeme, zalijeme vínem a víno vyvaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, pánvičku stáhneme ze sporáku a směs necháme vychladnout.
- Losos: Filety lososa osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle zprudka po obou stranách opečeme.
- Na hluboký talíř položíme porci lososa, vedle upravíme připravený špenát a pečené lasagne. Přidáme plátek citrónu a podáváme.