Houbové lasagne s čedarem

Houbové lasagne s čedarem - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Houby čerstvé 500 g
Lasagne 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 800 g
Špenát listový mražený 500 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 300 g
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 90 g
Mléko polotučné 900 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 90 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, nakrájené houby, rozdrcený česnek a smažíme 5 minut. Přisypeme hladkou mouku a mícháme ještě 1 minutu. Přidáme rajčata, nasekanou bazalku a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme 20 minut.
  2. Příprava omáčky: Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, krátce zamícháme a postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání vaříme zvolna 2-3 minuty. Okořeníme, ochutíme hořčicí a odstavíme z plotny.
  3. Rozmrazený špenát osolíme a opepříme, lžící z něj vytvarujeme kuličky.
  4. Do zapékací mísy nalijeme 1/3 houbové směsi a navrch položíme část špenátových kuliček. Pokryjeme 1/3 omáčky a 1/3 nastrouhaného čedaru. Navrch položíme polovinu lasagní. Vrstvy opakujeme, nakonec povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
  5. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut dozlatova.