Želatinový dort
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Kakao |
30 g |
Ořechy lískové |
70 g |
Šlehačka ve spreji |
80 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 g |
Voda pitná |
750 ml |
Želatina |
35 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, pak ji přivedeme k varu, přisypeme cukr, provaříme a odstavíme. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přimícháme kakaový prášek a do druhé drcené ořechy. Smetanu vyšleháme a do každé želatiny vmícháme polovinu. Želatina musí být částečně vychladlá, ale ještě musí téct. Jednu po druhé nalijeme do dortové formy a necháme vychladnout.
- Vychladlý dort naporcujeme a zdobíme šlehačkou.