Jahodový piškot

Ingredience


Cukr krupice 90 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká 90 g
Mouka pšeničná hrubá 15 g
Vejce slepičí 3 ks
Jahody zahradní 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce a cukr šleháme elektrickou metlou na nejvyšší rychlost, až zůstává brázda.
  2. Prosijeme polovinu mouky a jemně ji vmícháme. Postup opakujeme se zbývající moukou. Těsto rozdělíme do dvou máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných forem. Povrch uhladíme stěrkou.
  3. Pečeme asi 20-25 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až těsto nabude, zezlátne a začne se uvolňovat od okraje. Dort vyklopíme na
  4. drátěnou podložku a necháme vychladnout.
  5. Jednu vrstvu potřeme polovinou šlehačky. Rozdělíme na ni nakrájené jahody.
  6. Druhou vrstvu piškotu dáme navrch a lehce ji přimáčkneme. Povrch dortu potřeme zbývající šlehačkou a ozdobíme půlkami jahod. Necháme prochladnout a potom dort vyklopíme.