Jahodový piškot
Ingredience
Cukr krupice |
90 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká |
90 g |
Mouka pšeničná hrubá |
15 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Jahody zahradní |
150 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vejce a cukr šleháme elektrickou metlou na nejvyšší rychlost, až zůstává brázda.
- Prosijeme polovinu mouky a jemně ji vmícháme. Postup opakujeme se zbývající moukou. Těsto rozdělíme do dvou máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných forem. Povrch uhladíme stěrkou.
- Pečeme asi 20-25 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až těsto nabude, zezlátne a začne se uvolňovat od okraje. Dort vyklopíme na
- drátěnou podložku a necháme vychladnout.
- Jednu vrstvu potřeme polovinou šlehačky. Rozdělíme na ni nakrájené jahody.
- Druhou vrstvu piškotu dáme navrch a lehce ji přimáčkneme. Povrch dortu potřeme zbývající šlehačkou a ozdobíme půlkami jahod. Necháme prochladnout a potom dort vyklopíme.