Sekané řízky se sardelkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Sardelová pasta |
20 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Strouhanka |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
4 g |
Maso mleté - mix |
500 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mletého masa přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, nasekanou petrželku, vejce a strouhanku. Vše důkladně prohněteme a necháme odpočinout. Na vále posypaném strouhankou z hmoty vytvoříme menší placky, obalíme strouhankou a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Placky vyskládáme do pekáče, každou potřeme sardelovou pastou a navršíme na ni cibulku, kterou jsme osmažili na slanině. Zalijeme smetanou, posypeme strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až strouhanka na povrchu zrůžoví.