Sekané řízky se sardelkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Sardelová pasta 20 g
Slanina vepřová 50 g
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Strouhanka 100 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Majoránka 4 g
Maso mleté - mix 500 g
Olej rostlinný 1 dl
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kudrnka 50 g
Strouhanka 150 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mletého masa přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, nasekanou petrželku, vejce a strouhanku. Vše důkladně prohněteme a necháme odpočinout. Na vále posypaném strouhankou z hmoty vytvoříme menší placky, obalíme strouhankou a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Placky vyskládáme do pekáče, každou potřeme sardelovou pastou a navršíme na ni cibulku, kterou jsme osmažili na slanině. Zalijeme smetanou, posypeme strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až strouhanka na povrchu zrůžoví.