Jehněčí rendlík s tykví a lusky okry
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jehněčí kýta |
600 g |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Okra - Ibišek jedlý |
300 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
4 špetka |
Tykev |
400 g |
Víno bílé |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme jehněčí maso, osušíme a nakrájíme na sousta. Lusky okry omyjeme a příčně rozpůlíme. Dužinu z tykve rovněž nakrájíme na sousta. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Nakrojíme rajčata do kříže a přelijeme vroucí vodou. Zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen.
- Na velké pánvi rozpálíme olej a postupně na něm opečeme maso dohněda a poté vyndáme z pánve. Na šťávě z masa podusíme cibuli a česnek. Maso vrátíme na pánev, přidáme bobkové listy, kmín, rajský protlak, sůl, pepř, víno a citrónovou šťávu. 2 minuty společně povaříme, potom přidáme do pánve lusky okry, dužinu z tykve a rajčat. Vše povaříme v nezakryté pánvi, při mírné teplotě 25 minut. Po dochucení solí či pepřem můžeme podávat.