Jehněčí rendlík s tykví a lusky okry

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jehněčí kýta 600 g
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Okra - Ibišek jedlý 300 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl 4 špetka
Tykev 400 g
Víno bílé 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme jehněčí maso, osušíme a nakrájíme na sousta. Lusky okry omyjeme a příčně rozpůlíme. Dužinu z tykve rovněž nakrájíme na sousta. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Nakrojíme rajčata do kříže a přelijeme vroucí vodou. Zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen.
  2. Na velké pánvi rozpálíme olej a postupně na něm opečeme maso dohněda a poté vyndáme z pánve. Na šťávě z masa podusíme cibuli a česnek. Maso vrátíme na pánev, přidáme bobkové listy, kmín, rajský protlak, sůl, pepř, víno a citrónovou šťávu. 2 minuty společně povaříme, potom přidáme do pánve lusky okry, dužinu z tykve a rajčat. Vše povaříme v nezakryté pánvi, při mírné teplotě 25 minut. Po dochucení solí či pepřem můžeme podávat.