Ragú z vařených vajec

Ingredience


Bujón zeleninový 0.25 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Křen 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 110 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rajčata 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 10 ks
Voda pitná 1.25 l
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V jednom litru vody uvaříme vejce natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony rozkrájíme na čtvrtky, rajčata rozpůlíme, pažitku nasekáme najemno, křen nastrouháme a smícháme s citronovou šťávou. V 250 ml vody pět minut vaříme zeleninový bujón. Na 60 g másla zpěníme cibuli, přidáme žampiony a na mírném plameni za stálého míchání asi čtyři minuty smažíme. Poté vmícháme rajčata a podusíme.
  2. Z 50 g másla a 30 g mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, vývar, osolíme, opepříme a alespoň deset minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme křen, přidáme půlky vajec, žampionovou směs a necháme prohřát, ale nevaříme.
  3. Podáváme posypané pažitkou.