Ragú z vařených vajec
Ingredience
Bujón zeleninový |
0.25 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Křen |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
110 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčata |
250 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
10 ks |
Voda pitná |
1.25 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V jednom litru vody uvaříme vejce natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony rozkrájíme na čtvrtky, rajčata rozpůlíme, pažitku nasekáme najemno, křen nastrouháme a smícháme s citronovou šťávou. V 250 ml vody pět minut vaříme zeleninový bujón. Na 60 g másla zpěníme cibuli, přidáme žampiony a na mírném plameni za stálého míchání asi čtyři minuty smažíme. Poté vmícháme rajčata a podusíme.
- Z 50 g másla a 30 g mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, vývar, osolíme, opepříme a alespoň deset minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme křen, přidáme půlky vajec, žampionovou směs a necháme prohřát, ale nevaříme.
- Podáváme posypané pažitkou.