Špenátový salát s česnekem - Šígumči námul
Ingredience
Paprika červená |
0.2 g |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
4 g |
Voda pitná |
3 l |
Česnek |
2.8 g |
Olej sezamový |
8 ml |
Omáčka sójová |
3 ml |
Pórek |
4.5 g |
Sezam - semena |
3.5 g |
Sůl |
2 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z čerstvého špenátu odstraníme kořen a špenát rozdělíme na části, u kterých nařízneme spodní stonky. Špenát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Papriku opláchneme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenoučké centimetrové nudličky.
- Kořenící omáčku připravíme smícháním sójové omáčky s nasekaným pórkem, nasekaným česnekem, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Směs ochutíme solí.
- Rozkrájený špenát spaříme nad vroucí vodou v hrnci a potom jej propereme pod tekoucí vodou a z propláchnutého špenátu vodu vymačkáme. Potom všechen špenát nakrájíme na delší nudličky a do nich důkladně vmícháme kořenící omáčku. Salát před podáváním ozdobíme tenkými nudličkami papriky.
- Pokrm podáváme studený.