Špenátový salát s česnekem - Šígumči námul

Ingredience


Paprika červená 0.2 g
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 4 g
Voda pitná 3 l
Česnek 2.8 g
Olej sezamový 8 ml
Omáčka sójová 3 ml
Pórek 4.5 g
Sezam - semena 3.5 g
Sůl 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z čerstvého špenátu odstraníme kořen a špenát rozdělíme na části, u kterých nařízneme spodní stonky. Špenát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Papriku opláchneme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenoučké centimetrové nudličky.
  2. Kořenící omáčku připravíme smícháním sójové omáčky s nasekaným pórkem, nasekaným česnekem, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Směs ochutíme solí.
  3. Rozkrájený špenát spaříme nad vroucí vodou v hrnci a potom jej propereme pod tekoucí vodou a z propláchnutého špenátu vodu vymačkáme. Potom všechen špenát nakrájíme na delší nudličky a do nich důkladně vmícháme kořenící omáčku. Salát před podáváním ozdobíme tenkými nudličkami papriky.
  4. Pokrm podáváme studený.