Špagety se slávkami a smetanovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Mušle slávky |
1.5 kg |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím očistíme slávky a zbavíme je byssových vláken.
- Ve velkém hrnci rozpálíme olej a velmi krátce orestujeme prolisovaný česnek. Přilijeme víno, vložíme slávky a pod pokličkou při nízké teplotě asi 5min podusíme. Slávky vyjmeme, použijeme pouze neotevřené.
- Do šťávy vmícháme smetanu, nakrájenou bazalku, ochutíme solí a pepřem a ještě asi 2min povaříme.
- Špagety rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.