Brambory šafránové
Ingredience
Brambory |
675 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička |
Šafrán |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
5 polévková lžíce |
Voda pitná |
6 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky dáme lžičku šafránu a přelijeme vařící vodou, necháme 10 minut vyluhovat.
- Do pekáče dáme neoloupané brambory nakrájené na díly, nakrájenou červenou cibuli na 8 dílů a utřený česnek. Přidáme olej, hořčici, vinný ocet, bílé víno, zeleninový vývar, šafránovou vodu, rozmarýn, sůl a pepř.
- Přikrytý pokrm pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 30 minut. Poté odkryjeme a pečeme brambory ještě 10 minut.
- Podáváme horké.