Brambory šafránové

Ingredience


Brambory 675 g
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rozmarýn čerstvý 2 kávová lžička
Šafrán 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 5 polévková lžíce
Voda pitná 6 polévková lžíce
Vývar zeleninový 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky dáme lžičku šafránu a přelijeme vařící vodou, necháme 10 minut vyluhovat.
  2. Do pekáče dáme neoloupané brambory nakrájené na díly, nakrájenou červenou cibuli na 8 dílů a utřený česnek. Přidáme olej, hořčici, vinný ocet, bílé víno, zeleninový vývar, šafránovou vodu, rozmarýn, sůl a pepř.
  3. Přikrytý pokrm pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 30 minut. Poté odkryjeme a pečeme brambory ještě 10 minut.
  4. Podáváme horké.