Indické brambory kořeněné
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Jogurt krémový bílý natur |
4 polévková lžíce |
Kardamom |
2 ks |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Koriandr celý |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
675 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1.5 dl |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Semínka římského kmínu a koriandrová semínka rozdrtíme v hmoždíři. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme drcený kmín a koriandr, zázvor, kardamom a smažíme 2 minuty. Přidáme nasekané papričky, nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme další 2 minuty.
- Do pánve přidáme zeleninový vývar a pokrájené brambory na čtvrtky. Vaříme 30 minut, občas zamícháme. Přidáme pokrájený špenát a povaříme 5 minut.
- Odstavíme ze sporáku, vmícháme jogurt, osolíme, opepříme a ihned podáváme.