Indické brambory kořeněné

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Jogurt krémový bílý natur 4 polévková lžíce
Kardamom 2 ks
Kmín římský 1 kávová lžička
Koriandr celý 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 675 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1.5 dl
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Semínka římského kmínu a koriandrová semínka rozdrtíme v hmoždíři. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme drcený kmín a koriandr, zázvor, kardamom a smažíme 2 minuty. Přidáme nasekané papričky, nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme další 2 minuty.
  2. Do pánve přidáme zeleninový vývar a pokrájené brambory na čtvrtky. Vaříme 30 minut, občas zamícháme. Přidáme pokrájený špenát a povaříme 5 minut.
  3. Odstavíme ze sporáku, vmícháme jogurt, osolíme, opepříme a ihned podáváme.