Zelenina s vermutem v páře

Ingredience


Cibule 4 ks
Cuketa 100 g
Dolin - Vermouth 8 polévková lžíce
Estragon 4 špetka
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Limetková kůra 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme pokrájenou mrkev, fenykl, cukety, papriky, cibulky a promícháme.
  2. Alobal nastříháme na 4 čtverce a na každý dáme porci zeleniny. Vytvoříme 4 balíčky, aby vršek každého zůstal otevřený.
  3. Smícháme limetkovou šťávu, limetkovou kůru, vermut, papriku a do každého balíčku část směsi nalijeme. Osolíme, opepříme a do každého přidáme špetku estragonu. Vršky balíčků zatočíme, aby se uzavřely.
  4. Balíčky dáme na pařák, přiklopíme a 20 minut vaříme.
  5. Poté ihned podáváme.