Novohradský vepřový plátek
Ingredience
Cibule |
300 g |
Lečo sterilované |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Sůl |
40 g |
Tuk |
100 g |
Vepřový bok |
1000 g |
Voda pitná |
500 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí. Nakrájíme jej na silnější plátky (1ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
- Na rozehřátém tuku plátky masa po obou stranách opečeme.
- V tuku od opékání masa osmahneme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, lečo a směs nalijeme na plátky masa. V troubě dusíme doměkka.
- V polovině dušení přilijeme zbylou vodu a smetanu rozšlehanou s prosátou moukou. Dusíme doměkka.
- Nakonec přidáme žampiony nakrájené na plátky a ještě podusíme.