Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek - obrázek

Ingredience


Cibule 300 g
Lečo sterilované 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Sůl 40 g
Tuk 100 g
Vepřový bok 1000 g
Voda pitná 500 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí. Nakrájíme jej na silnější plátky (1ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Na rozehřátém tuku plátky masa po obou stranách opečeme.
  3. V tuku od opékání masa osmahneme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, lečo a směs nalijeme na plátky masa. V troubě dusíme doměkka.
  4. V polovině dušení přilijeme zbylou vodu a smetanu rozšlehanou s prosátou moukou. Dusíme doměkka.
  5. Nakonec přidáme žampiony nakrájené na plátky a ještě podusíme.