Pečené nadívané vepřové maso se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Bujón hovězí 1 ks
Celer bulvový 100 g
Karotka 3 ks
Pórek 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová pečeně 1.2 kg
Voda pitná 500 ml
Cibule 1 ks
Karotka 1 ks
Mléko polotučné 130 ml
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Rohlíky bílé 4 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony a jednu karotku očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer, pórek a 3 karotky očistíme a nakrájíme na špalíky, vejce rozšleháme. V půl litru vody uvaříme bujón. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nožem v něm zařízneme větší kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout.
  2. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a odstavíme. Do mísy k vymačkaným rohlíkům přidáme vejce, žampiony s mrkví, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme, naplníme s ní kapsu v mase a převážeme režnou nití.
  3. Maso vložíme do pekáče, přidáme špalíky zeleniny, bobkový list, podlijeme vývarem a v troubě předehřáté na 165°C pečeme zhruba 150 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
  4. Upečené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple, šťávu přecedíme, z masa odstraníme nit.
  5. Maso podáváme nakrájené na plátky s pečenou zeleninou a přelité vypečenou šťávou.