Pečené nadívané vepřové maso se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Bujón hovězí |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Karotka |
3 ks |
Pórek |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová pečeně |
1.2 kg |
Voda pitná |
500 ml |
Cibule |
1 ks |
Karotka |
1 ks |
Mléko polotučné |
130 ml |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rohlíky bílé |
4 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 165 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony a jednu karotku očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer, pórek a 3 karotky očistíme a nakrájíme na špalíky, vejce rozšleháme. V půl litru vody uvaříme bujón. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nožem v něm zařízneme větší kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout.
- Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a odstavíme. Do mísy k vymačkaným rohlíkům přidáme vejce, žampiony s mrkví, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme, naplníme s ní kapsu v mase a převážeme režnou nití.
- Maso vložíme do pekáče, přidáme špalíky zeleniny, bobkový list, podlijeme vývarem a v troubě předehřáté na 165°C pečeme zhruba 150 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
- Upečené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple, šťávu přecedíme, z masa odstraníme nit.
- Maso podáváme nakrájené na plátky s pečenou zeleninou a přelité vypečenou šťávou.