Kuře v rajčatové omáčce
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kuřecí prsa |
700 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
60 ml |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
150 ml |
Vývar drůbeží |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na velké pánvi rozehřejeme olej a cca pět minut pečeme z každé strany omytá kuřecí prsa nakrájená na plátky.
- Do pánve poté přidáme nakrájenou cibulku a nadrcený česnek. Po cca třech minutách přidáme očištěné, nakrájené žampiony a mícháme, aby se nepřichytily. Potom vyjmeme kuřecí plátky a nalijeme do pánve víno a ocet. Pokračujeme, dokud se polovina množství nevyvaří.
- Přidáme koření a rajčata, pořádně promícháme a přilijeme vývar. Vrátíme kuřecí plátky do směsi na pánvi a zakryjeme pokličkou. Dusíme cca 40 minut doměkka.