Kuře v rajčatové omáčce

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Kuřecí prsa 700 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 60 ml
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 polévková lžíce
Víno červené 150 ml
Vývar drůbeží 150 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na velké pánvi rozehřejeme olej a cca pět minut pečeme z každé strany omytá kuřecí prsa nakrájená na plátky.
  2. Do pánve poté přidáme nakrájenou cibulku a nadrcený česnek. Po cca třech minutách přidáme očištěné, nakrájené žampiony a mícháme, aby se nepřichytily. Potom vyjmeme kuřecí plátky a nalijeme do pánve víno a ocet. Pokračujeme, dokud se polovina množství nevyvaří.
  3. Přidáme koření a rajčata, pořádně promícháme a přilijeme vývar. Vrátíme kuřecí plátky do směsi na pánvi a zakryjeme pokličkou. Dusíme cca 40 minut doměkka.