Hovězí pečeně s rajčaty
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Hovězí plec |
800 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
50 g |
Rajčata |
500 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Maso očistíme, osolíme, opepříme a protkneme proužky slaniny. Poté maso opečeme na máslo po všech stranách. Jakmile je opečené, vyjmeme je a do másla dáme osmahnout cibuli a zeleninu jemně nakrájenou.
- Opečené maso vložíme na zeleninový základ, přidáme špetku citronové kůry, podlijeme a dáme dusit nejdříve přikryté, ke konci poklici sundáme, aby maso zhnědlo. Ke konci pečení přidáme do šťávy oloupaná a nakrájená rajčata. Šťávu zahustíme moučným máslem.
- Přípečky v průběhu pečení seškrabujeme do másla, aby se šťáva zbarvila. Na samý závěr přilijeme do šťávy víno a chvilku povaříme.