Jehněčí na cibulkách
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Jehněčí maso |
600 g |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Škrob jemný kukuřičný gustin |
2 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
1500 ml |
Zázvor celý |
30 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso vložíme do většího hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem, přitom 250 ml vývaru odložíme stranou. Vaříme doměkka.
- Jehněčí nakrájíme na plátky o velikosti asi 1,5x 2 centimetry a tloušťce 3 milimetry. Jednotlivé kousky jehněčího masa obalujeme ve škrobu.
- Do připraveného woku vlijeme arašídový olej, vhodíme na něj zázvor a zprudka opečeme. Potom přidáme maso a restujeme. Nakonec zalijeme zbytkem vývaru, který jsme si odložili stranou. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme maso, až omáčka, ve které je, zhoustne.
- Omyjeme jarní cibulky a nasekáme na drobné kousky.
- Maso zakápneme sójovou omáčkou, rýžovým octem a sezamovým olejem. Osolíme a posypeme nasekanou jarní cibulkou.