Jehněčí na cibulkách

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Jehněčí maso 600 g
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Škrob jemný kukuřičný gustin 2 polévková lžíce
Vývar zeleninový 1500 ml
Zázvor celý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso vložíme do většího hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem, přitom 250 ml vývaru odložíme stranou. Vaříme doměkka.
  2. Jehněčí nakrájíme na plátky o velikosti asi 1,5x 2 centimetry a tloušťce 3 milimetry. Jednotlivé kousky jehněčího masa obalujeme ve škrobu.
  3. Do připraveného woku vlijeme arašídový olej, vhodíme na něj zázvor a zprudka opečeme. Potom přidáme maso a restujeme. Nakonec zalijeme zbytkem vývaru, který jsme si odložili stranou. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme maso, až omáčka, ve které je, zhoustne.
  4. Omyjeme jarní cibulky a nasekáme na drobné kousky.
  5. Maso zakápneme sójovou omáčkou, rýžovým octem a sezamovým olejem. Osolíme a posypeme nasekanou jarní cibulkou.