Tagliatelle s hřebenatkami ve smetanové omáčce

Ingredience


Estragon 0.5 hrst
Fenykl obecný 1 polévková lžíce
Hřebenatka 16 ks
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý celý 5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šafrán 0.1 g
Šalotka 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 125 g
Sůl 1 špetka
Tagliatelle 400 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a omyjeme šalotku, nakrájíme ji nadrobno. Bylinky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Do hrnce nalijeme víno, 250 ml vody, přidáme šalotku, bylinky a koření a vše 10 minut povaříme. Hřebenatky vložíme do vývaru asi na 2 minuty, poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
  2. Povařený vývar přecedíme, nalijeme zpět do hrnce a ještě jednou povaříme, aby zhoustl. Do vývaru přidáme smetanu a vaříme, dokud nezíská omáčka krémovou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
  4. Ve velké pánvi rozpálíme máslo, vložíme na něj těstoviny a trochu promícháme.
  5. Hřebenatky nakrájíme na plátky, na chvilku vložíme do smetanové omáčky a prohřejeme. Nahřejeme talíře a nasekáme petrželku. Na nahřáté talíře upravíme tagliatelle, přelijeme omáčkou a zdobené sekanou petrželkou podáváme.