Vaječná omáčka ke studenému masu
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Smícháme olej, ocet, hořčici, pepř a sůl, důkladně utřeme se vařenými žloutky. Poté vmícháme na jemno nasekané bílky a petrželku, hrášek a podáváme ke studenému masu.