Italská smaženice se špagetami

Ingredience


Cibule 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Špagety 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
  2. Ve velké pánvi na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci.
  3. Potom za stálého míchání přisypeme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a vejce necháme ztuhnout.
  4. Uvařené špagety upravíme na talíře a obložíme smaženicí.