Italská smaženice se špagetami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Špagety |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- Ve velké pánvi na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci.
- Potom za stálého míchání přisypeme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a vejce necháme ztuhnout.
- Uvařené špagety upravíme na talíře a obložíme smaženicí.