Pikantní nakládané sýry
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Feferony |
1 ks |
Olej olivový |
400 ml |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Sýr Blaťácké zlato |
250 g |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýry příčně nakrájíme na tenčí plátky a po vrstvách vkládáme do čisté sklenice.
- Každou vrstvu proložíme na plátky nakrájeným česnekem a kořením. Vše zalijeme olejem a nakonec přidáme feferonku (nebo špetku pálivé papriky).
- Sklenici uložíme na chladné místo a sýry necháme několik dní proležet.