Játrová směs na houbách
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cibule - nať |
100 g |
Houby čerstvé |
250 g |
Játra kuřecí |
200 g |
Játra telecí |
200 g |
Játra vepřová |
200 g |
Kmín drcený |
5 g |
Majoránka |
4 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Paprika zelená |
200 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
200 g |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem, majoránkou a pepřem, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme všechny druhy jater, nakrájených na malé kousky, orestujeme ze všech stran. Přidáme pokrájené houby, papriky a rajčata, podlijeme vodou, zakryté pozvolna dusíme, až jsou játra měkká.
- Solíme až nakonec, jinak by játra ztvrdla. Podáváme ozdobené nasekanou cibulovou natí.