Játrová směs na houbách

Ingredience


Cibule 1 ks
Cibule - nať 100 g
Houby čerstvé 250 g
Játra kuřecí 200 g
Játra telecí 200 g
Játra vepřová 200 g
Kmín drcený 5 g
Majoránka 4 g
Paprika mletá sladká 20 g
Paprika zelená 200 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 200 g
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Sůl 8 g
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem, majoránkou a pepřem, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme všechny druhy jater, nakrájených na malé kousky, orestujeme ze všech stran. Přidáme pokrájené houby, papriky a rajčata, podlijeme vodou, zakryté pozvolna dusíme, až jsou játra měkká.
  2. Solíme až nakonec, jinak by játra ztvrdla. Podáváme ozdobené nasekanou cibulovou natí.