Kachní prsíčka na grilu s omáčkou
Ingredience
Borůvky |
200 g |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr třtinový |
40 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kachní prsa |
500 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomeranče |
2 ks |
Rum |
0.05 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pomeranče oloupeme, jeden nakrájíme na malé kostky. Ty vložíme na pánev, přidáme vymačkanou šťávu z druhého pomeranče, vlijeme borůvky, přimícháme nastrouhanou kůru z 1 ks citrónu, cukr, vanilkový cukr, rum, sůl, pepř a povaříme, než borůvky změknou.
- Kachní prsa osolíme, opepříme, gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, maso naskládáme na gril a z obou stran opékáme nejméně 15 minut.
- Opečená prsa nakrájíme, porce rozložíme na talíře, polijeme omáčkou a podáváme.