Kachní prsíčka na grilu s omáčkou

Ingredience


Borůvky 200 g
Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr třtinový 40 g
Cukr vanilka 20 g
Kachní prsa 500 g
Olej rostlinný 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pomeranče 2 ks
Rum 0.05 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranče oloupeme, jeden nakrájíme na malé kostky. Ty vložíme na pánev, přidáme vymačkanou šťávu z druhého pomeranče, vlijeme borůvky, přimícháme nastrouhanou kůru z 1 ks citrónu, cukr, vanilkový cukr, rum, sůl, pepř a povaříme, než borůvky změknou.
  2. Kachní prsa osolíme, opepříme, gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, maso naskládáme na gril a z obou stran opékáme nejméně 15 minut.
  3. Opečená prsa nakrájíme, porce rozložíme na talíře, polijeme omáčkou a podáváme.