Grenadýrguláš

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 2 ks
Paprika mletá sladká 20 g
Petržel kudrnka 50 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 9 g
Sýr Niva (Rokfór) 60 g
Těstoviny flíčky 400 g
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Brambory, nakrájené na menší kostičky, uvaříme do měkka v osolené vodě, scedíme a také necháme okapat.
  2. Na vypečené slanině osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, přidáme flíčky, promícháme. Poté necháme dusit, až se tekutina vyvaří, následně flíčky krátce opečeme. Přidáme brambory s trochou vody, sůl a za občasného promíchávání vše dusíme přibližně 5 minut. Podáváme sypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.