Grenadýrguláš
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
9 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
60 g |
Těstoviny flíčky |
400 g |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Brambory, nakrájené na menší kostičky, uvaříme do měkka v osolené vodě, scedíme a také necháme okapat.
- Na vypečené slanině osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, přidáme flíčky, promícháme. Poté necháme dusit, až se tekutina vyvaří, následně flíčky krátce opečeme. Přidáme brambory s trochou vody, sůl a za občasného promíchávání vše dusíme přibližně 5 minut. Podáváme sypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.