Dvojbarevný dort

Ingredience


Cukr krupice 240 g
Kakao 20 g
Mouka polohrubá 30 g
Mouka pšeničná hladká 120 g
Mouka pšeničná hrubá 120 g
Tuk 30 g
Vejce slepičí 12 ks
Cukr krupice 30 g
Mandle mleté 300 g
Rum 100 ml
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Cukr moučkový 200 g
Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 250 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Metlou vyšleháme vejce s moučkovým cukrem, postupně přisypeme obě mouky a vymícháme těsto. Rozdělíme napůl, do jedné poloviny přimícháme kakao.
  2. V misce smícháme mleté mandle, cukr, bílky a vyšleháme, přilijeme rum a znovu šleháme.
  3. Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, vložíme tmavý díl těsta, potřeme rumovým krémem, přiklopíme světlou polovinou těsta, vložíme do trouby a pečeme přibližně 35 minut. Dort necháme vychladnout.
  4. Do kovové mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vanilkový cukr, rozšleháme, vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Vyndáme z vroucí vody a ještě šleháme do vychladnutí. Nakonec přimícháme máslo, krémem potřeme korpus dortu i po stranách.
  5. Před podáváním dáme do lednice vychladit.