Dvojbarevný dort
Ingredience
Cukr krupice |
240 g |
Kakao |
20 g |
Mouka polohrubá |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
120 g |
Mouka pšeničná hrubá |
120 g |
Tuk |
30 g |
Vejce slepičí |
12 ks |
Cukr krupice |
30 g |
Mandle mleté |
300 g |
Rum |
100 ml |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Cukr moučkový |
200 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Metlou vyšleháme vejce s moučkovým cukrem, postupně přisypeme obě mouky a vymícháme těsto. Rozdělíme napůl, do jedné poloviny přimícháme kakao.
- V misce smícháme mleté mandle, cukr, bílky a vyšleháme, přilijeme rum a znovu šleháme.
- Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, vložíme tmavý díl těsta, potřeme rumovým krémem, přiklopíme světlou polovinou těsta, vložíme do trouby a pečeme přibližně 35 minut. Dort necháme vychladnout.
- Do kovové mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vanilkový cukr, rozšleháme, vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Vyndáme z vroucí vody a ještě šleháme do vychladnutí. Nakonec přimícháme máslo, krémem potřeme korpus dortu i po stranách.
- Před podáváním dáme do lednice vychladit.