Hovězí karbanátky se sýrem Feta

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hovězí maso mleté 500 g
Kečup ostrý 2 polévková lžíce
Majoránka 10 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Strouhanka 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso vložíme do misky, přidáme k němu drobně nasekaný česnek, majoránku, kečup, strouhanku, rozklepneme celé vejce, mouku, sůl, pepř, nadrobený sýr. Rukou všechny suroviny důkladně promícháme a připravíme husté těsto. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky.
  2. Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, naskládáme karbanátky, po obou stranách je pečeme přibližně 5 minut.