Hovězí karbanátky se sýrem Feta
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Kečup ostrý |
2 polévková lžíce |
Majoránka |
10 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mleté maso vložíme do misky, přidáme k němu drobně nasekaný česnek, majoránku, kečup, strouhanku, rozklepneme celé vejce, mouku, sůl, pepř, nadrobený sýr. Rukou všechny suroviny důkladně promícháme a připravíme husté těsto. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky.
- Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, naskládáme karbanátky, po obou stranách je pečeme přibližně 5 minut.