Tvarohový koláč s bílkovou pěnou

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 180 g
Cukr vanilka 15 g
Listové těsto 300 g
Mléko polotučné 500 ml
Olej slunečnicový 100 ml
Solamyl - bramborový škrob 40 g
Tvaroh měkký 500 g
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky vložíme tvaroh, přisypeme cukr, solamyl, vanilkový cukr, přidáme žloutky, olej a mléko. Vymícháme hladký krém.
  2. Listové těsto vyválíme, plech vysteleme papírem na pečení a plát těsta na něj položíme. Okraje těsta tochu zdvihneme a na těsto nalijeme tvarohový krém. Povrch uhladíme stěrkou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě přibližně 35 minut.
  3. Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny, poklademe na teplý koláč a necháme vychladnout.
  4. Vychladlý koláč nakrájíme na čtverečky a podáváme.