Tvarohový koláč s bílkovou pěnou
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
180 g |
Cukr vanilka |
15 g |
Listové těsto |
300 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
40 g |
Tvaroh měkký |
500 g |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do misky vložíme tvaroh, přisypeme cukr, solamyl, vanilkový cukr, přidáme žloutky, olej a mléko. Vymícháme hladký krém.
- Listové těsto vyválíme, plech vysteleme papírem na pečení a plát těsta na něj položíme. Okraje těsta tochu zdvihneme a na těsto nalijeme tvarohový krém. Povrch uhladíme stěrkou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě přibližně 35 minut.
- Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny, poklademe na teplý koláč a necháme vychladnout.
- Vychladlý koláč nakrájíme na čtverečky a podáváme.