Sardinky rovnou na gril
Ingredience
Limetka |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
3 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sardinka obecná |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sardinky očistíme od šupin, vykucháme, umyjeme ve studené vodě. Usušíme je, dáme do misky, osolíme, posypeme pepřem a červenou paprikou, vše promícháme.
- Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, sardinky naskládáme na rošt a z obou stran je pečeme přibližně 5 minut. Upečené ryby porcujeme na talíře a polijeme je zálivkou.
- Zálivka: Vejce rozklepneme, žloutky odložíme stranou, bílky do hlubokého talíře a metličkou je rozšleháme, přidáme šťávou z limetky.