Sardinky rovnou na gril

Ingredience


Limetka 1 ks
Olej olivový extra panenský 1 dl
Paprika mletá sladká 3 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sardinka obecná 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sardinky očistíme od šupin, vykucháme, umyjeme ve studené vodě. Usušíme je, dáme do misky, osolíme, posypeme pepřem a červenou paprikou, vše promícháme.
  2. Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, sardinky naskládáme na rošt a z obou stran je pečeme přibližně 5 minut. Upečené ryby porcujeme na talíře a polijeme je zálivkou.
  3. Zálivka: Vejce rozklepneme, žloutky odložíme stranou, bílky do hlubokého talíře a metličkou je rozšleháme, přidáme šťávou z limetky.