Bramborový paprikáš

Ingredience


Brambory 800 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kmín drcený 5 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Paprika mletá sladká 20 g
Paprika zelená 150 g
Petržel kudrnka 50 g
Rajčata 150 g
Sádlo vepřové škvařené 60 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 10 g
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a zakryté dusíme přibližně 10 minut. Vsypememe prolisovaný česnek, kmín, nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme, až jsou brambory měkké, podle potřeby mírně podléváme. Vlijeme smetanu, smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.