Bramborový paprikáš
Ingredience
Brambory |
800 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
5 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Paprika zelená |
150 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Rajčata |
150 g |
Sádlo vepřové škvařené |
60 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a zakryté dusíme přibližně 10 minut. Vsypememe prolisovaný česnek, kmín, nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme, až jsou brambory měkké, podle potřeby mírně podléváme. Vlijeme smetanu, smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.