Salát ze zeleného hrášku a sýrem Feta
Ingredience
Balsamico ocet |
2 dl |
Cibule červená |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Olivy bez pecky |
200 g |
Oregano sušené |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
Fazolky mražené |
300 g |
Hrášek mražený |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ocet nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a poté ještě vaříme do husté a lesklé hmoty (přibližně 10 minut).
- Do hrnce s osolenou vroucí vodou vysypeme zelené fazolky, které povaříme 7 minut, k nim přisypeme hrášek a povaříme další 3 minuty. Scedíme, necháme vychladnout a dáme je do mísy. Ke studenému hrášku a fazolím přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, sůl, pepř, nakrájené olivy bez pecek, vše promícháme, polijeme olejem, přidáme na kostky nakrájený sýr, zalijeme připraveným octem, posypeme oreganem,ještě promícháme a porcujeme na talíře.