Salát ze zeleného hrášku a sýrem Feta

Ingredience


Balsamico ocet 2 dl
Cibule červená 2 ks
Olej olivový extra panenský 1 dl
Olivy bez pecky 200 g
Oregano sušené 10 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 400 g
Voda pitná 2 l
Fazolky mražené 300 g
Hrášek mražený 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ocet nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a poté ještě vaříme do husté a lesklé hmoty (přibližně 10 minut).
  2. Do hrnce s osolenou vroucí vodou vysypeme zelené fazolky, které povaříme 7 minut, k nim přisypeme hrášek a povaříme další 3 minuty. Scedíme, necháme vychladnout a dáme je do mísy. Ke studenému hrášku a fazolím přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, sůl, pepř, nakrájené olivy bez pecek, vše promícháme, polijeme olejem, přidáme na kostky nakrájený sýr, zalijeme připraveným octem, posypeme oreganem,ještě promícháme a porcujeme na talíře.