Kokosový koláč s čokoládovou polevou

Ingredience


Cukr moučkový 60 g
Marmeláda jahodová 70 g
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká 180 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Cukr moučkový 150 g
Hera 60 g
Kokosová moučka 170 g
Kokos strouhaný 40 g
Poleva čokoládová 130 g
Rum 50 ml
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutek a vypracujeme jemné těsto. I s mísou ho vložíme přibližně na půl hodiny do lednice. Těsto rozválíme na středně silný plát, položíme na plech a dáme do trouby péct při střední teplotě asina 20 minut. Plát těsta by měl být přo dopečení zlatavý. Necháme vychladnout a pomažeme marmeládou.
  2. Do misky vložíme Heru, přisypeme mletý kokos nebo kokosovou mouku, moučkový cukr, vejce a přilijeme rum. Tento krém namažeme na těsto a vložíme do teplé trouby. Nepečeme, jen necháme vyschnout. Vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.
  3. Před podáváním vychladíme v lednici, potom nakrájíme na porce a podáváme.