Kokosový koláč s čokoládovou polevou
Ingredience
Cukr moučkový |
60 g |
Marmeláda jahodová |
70 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká |
180 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Cukr moučkový |
150 g |
Hera |
60 g |
Kokosová moučka |
170 g |
Kokos strouhaný |
40 g |
Poleva čokoládová |
130 g |
Rum |
50 ml |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutek a vypracujeme jemné těsto. I s mísou ho vložíme přibližně na půl hodiny do lednice. Těsto rozválíme na středně silný plát, položíme na plech a dáme do trouby péct při střední teplotě asina 20 minut. Plát těsta by měl být přo dopečení zlatavý. Necháme vychladnout a pomažeme marmeládou.
- Do misky vložíme Heru, přisypeme mletý kokos nebo kokosovou mouku, moučkový cukr, vejce a přilijeme rum. Tento krém namažeme na těsto a vložíme do teplé trouby. Nepečeme, jen necháme vyschnout. Vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.
- Před podáváním vychladíme v lednici, potom nakrájíme na porce a podáváme.