Buchta s jablkovou náplní

Buchta s jablkovou náplní - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 300 g
Jablka 750 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Máslo čerstvé 125 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka polohrubá 600 g
Skořice mletá 20 g
Strouhanka 30 g
Tuk 20 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubo.
  2. Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a polovinu směsi z misky rovnoměrně na plech nasypeme. Nyní rovnoměrně rozprostřeme na směs strouhaná jablka, posypeme skořicí, zakapeme polovinou rozpuštěného másla, zasypeme druhou polovinou sypké směsi, zakapeme druhou polovinou másla. V mléce rozkvedláme vejce a celou hmotu na plechu rovnoměrně polijeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 35 - 40 minut.
  3. Buchtu vyndáme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.