Buchta s jablkovou náplní
Ingredience
Cukr krupice |
300 g |
Jablka |
750 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka polohrubá |
600 g |
Skořice mletá |
20 g |
Strouhanka |
30 g |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V misce smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubo.
- Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a polovinu směsi z misky rovnoměrně na plech nasypeme. Nyní rovnoměrně rozprostřeme na směs strouhaná jablka, posypeme skořicí, zakapeme polovinou rozpuštěného másla, zasypeme druhou polovinou sypké směsi, zakapeme druhou polovinou másla. V mléce rozkvedláme vejce a celou hmotu na plechu rovnoměrně polijeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 35 - 40 minut.
- Buchtu vyndáme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.