Medové řezy s čokoládovou polevou
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Med včelí |
50 g |
Mléko polotučné |
25 ml |
Mouka pšeničná hladká |
450 g |
Poleva čokoládová |
150 g |
Soda jedlá |
10 g |
Strouhanka |
30 g |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr krupice |
125 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko polotučné |
370 ml |
Mouka polohrubá |
80 g |
Rum |
30 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, jedlou sodu, přidáme vejce, máslo, med, mléko a vypracujeme těsto.
- Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, zaplníme těstem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně půl hodiny, necháme vychladnout, rozřízneme na tři stejné díly.
- Do rendlíku nalijeme 250 ml mléka, přisypeme cukr, přivedeme k varu a provaříme. Ve zbytku mléka rozkvedláme žloutek, přimícháme mouku, přilijeme horké mléko, promícháme, necháme zhoustnout a vychladnout. Nakonec vmícháme máslo, přidáme rum a tímto krémem pomažeme první díl těsta, přiklopíme druhým dílem, ten také pomažeme krémem a zakryjeme třetím dílem. Nakonec zalijeme čokoládovou polevou a dáme do lednice vychladit.
- Nakrájíme na řezy a podáváme.