Medové řezy s čokoládovou polevou

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 50 g
Med včelí 50 g
Mléko polotučné 25 ml
Mouka pšeničná hladká 450 g
Poleva čokoládová 150 g
Soda jedlá 10 g
Strouhanka 30 g
Tuk 25 g
Vejce slepičí 1 ks
Cukr krupice 125 g
Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 120 g
Mléko polotučné 370 ml
Mouka polohrubá 80 g
Rum 30 ml
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, jedlou sodu, přidáme vejce, máslo, med, mléko a vypracujeme těsto.
  2. Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, zaplníme těstem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně půl hodiny, necháme vychladnout, rozřízneme na tři stejné díly.
  3. Do rendlíku nalijeme 250 ml mléka, přisypeme cukr, přivedeme k varu a provaříme. Ve zbytku mléka rozkvedláme žloutek, přimícháme mouku, přilijeme horké mléko, promícháme, necháme zhoustnout a vychladnout. Nakonec vmícháme máslo, přidáme rum a tímto krémem pomažeme první díl těsta, přiklopíme druhým dílem, ten také pomažeme krémem a zakryjeme třetím dílem. Nakonec zalijeme čokoládovou polevou a dáme do lednice vychladit.
  4. Nakrájíme na řezy a podáváme.