Hovězí pečeně prokládaná
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
1.5 kg |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Okurky nakládané |
2 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Vepřová uzená plec |
100 g |
Víno červené |
0.125 l |
Zelenina kořenová |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Roštěnec odblaníme, osolíme a špičatým nožem do něj uděláme šikmo otvory. Do nich zasuneme klínky nakrájené z uzeného masa, slaniny, mrkve a okurky a řádně zasuneme, neboť by se nám při smrštění pečeného masa vypadly.
- Na másle osmahneme zbytek slaniny, zeleniny a cibuli a maso na něm osmahneme ze všech stran. Poté maso podlijeme a dusíme do měkka.
- Jakmile je maso měkké, vyndáme je, uložíme do tepla. Šťávu zahustíme strouhanou houskou osmaženou na másle. Přilijeme víno, šťávu povaříme, přecedíme a prohřejem v maso.
- hotové maso krájíme na tenké plátky a šťávu podáváme zvlášť.
- Jako přílohu podáváme dušenou zeleninu, brambory opékané v celku nebo hranolky, saláty.