Hovězí pečeně prokládaná

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka vys. peč. 1.5 kg
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Okurky nakládané 2 ks
Slanina vepřová 100 g
Strouhanka 3 polévková lžíce
Vepřová uzená plec 100 g
Víno červené 0.125 l
Zelenina kořenová 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnec odblaníme, osolíme a špičatým nožem do něj uděláme šikmo otvory. Do nich zasuneme klínky nakrájené z uzeného masa, slaniny, mrkve a okurky a řádně zasuneme, neboť by se nám při smrštění pečeného masa vypadly.
  2. Na másle osmahneme zbytek slaniny, zeleniny a cibuli a maso na něm osmahneme ze všech stran. Poté maso podlijeme a dusíme do měkka.
  3. Jakmile je maso měkké, vyndáme je, uložíme do tepla. Šťávu zahustíme strouhanou houskou osmaženou na másle. Přilijeme víno, šťávu povaříme, přecedíme a prohřejem v maso.
  4. hotové maso krájíme na tenké plátky a šťávu podáváme zvlášť.
  5. Jako přílohu podáváme dušenou zeleninu, brambory opékané v celku nebo hranolky, saláty.