Studená krůtí prsa
Ingredience
Krůtí prsa |
700 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2 dl |
Zázvor mletý |
10 g |
Česnek |
4 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
2 dl |
Ořechový olej |
5 cl |
Ořechy vlašské |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
20 g |
Sýr Feta |
70 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso osolíme, opepříme, potřeme máslem a naskládáme na pekáč, který vložíme do předehřáté trouby, kde se bude maso péct přibližně 15 minut. Potom pekáč vyjmeme z trouby, maso podlijeme vínem, přidáme nastrouhaný zázvor, podlijeme ještě vodou, vrátíme zpátky do trouby a za občasného podlévání pečeme dalších 35 - 40 minut. Upečené maso vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a studené nakrájíme na tenké plátky.
- Pesto: do misky vložíme nakrájený česnek, nasekanou kudrnku, vsypeme ořechy, nakrájený sýr, oříškový olej, olivový olej, všechny suroviny rozmixujeme a podle vlastní chuti přidáme pepř.
- Nakrájené plátky masa naaranžujeme na mělkou mísu, přidáme pesto.