Studená krůtí prsa

Ingredience


Krůtí prsa 700 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 2 dl
Zázvor mletý 10 g
Česnek 4 stroužek
Olej olivový extra panenský 2 dl
Ořechový olej 5 cl
Ořechy vlašské 60 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 20 g
Sýr Feta 70 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso osolíme, opepříme, potřeme máslem a naskládáme na pekáč, který vložíme do předehřáté trouby, kde se bude maso péct přibližně 15 minut. Potom pekáč vyjmeme z trouby, maso podlijeme vínem, přidáme nastrouhaný zázvor, podlijeme ještě vodou, vrátíme zpátky do trouby a za občasného podlévání pečeme dalších 35 - 40 minut. Upečené maso vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a studené nakrájíme na tenké plátky.
  2. Pesto: do misky vložíme nakrájený česnek, nasekanou kudrnku, vsypeme ořechy, nakrájený sýr, oříškový olej, olivový olej, všechny suroviny rozmixujeme a podle vlastní chuti přidáme pepř.
  3. Nakrájené plátky masa naaranžujeme na mělkou mísu, přidáme pesto.