Tvarohový dezert s jahodami
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Jahody zahradní |
400 g |
Med včelí |
5 polévková lžíce |
Tvaroh měkký |
500 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jahody opláchneme, zbavíme stopek a necháme okapat. Tvaroh ušleháme s medem. Ve vodní lázni šleháme žloutky do husté pěny, ale nevaříme je! Pěnu smícháme s tvarohem. Jahody rozmačkáme s cukrem (část oddělíme na ozdobu). Do třetiny tvarohu vmícháme rozmačkané jahody, zbylý tvaroh rozdělíme na polovinu.
- Na dno každého poháru vložíme část tvarohu bez jahod, vrstvu jahodového tvarohu a nakonec opět samotný tvaroh. Pohár ozdobíme jahodami a v chladničce necháme dobře vychladit.