Tvarohový dezert s jahodami

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Jahody zahradní 400 g
Med včelí 5 polévková lžíce
Tvaroh měkký 500 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jahody opláchneme, zbavíme stopek a necháme okapat. Tvaroh ušleháme s medem. Ve vodní lázni šleháme žloutky do husté pěny, ale nevaříme je! Pěnu smícháme s tvarohem. Jahody rozmačkáme s cukrem (část oddělíme na ozdobu). Do třetiny tvarohu vmícháme rozmačkané jahody, zbylý tvaroh rozdělíme na polovinu.
  2. Na dno každého poháru vložíme část tvarohu bez jahod, vrstvu jahodového tvarohu a nakonec opět samotný tvaroh. Pohár ozdobíme jahodami a v chladničce necháme dobře vychladit.