Šumavské závitky
Ingredience
Cibule |
150 g |
Citrony |
20 g |
Hořčice |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Pepř černý mletý |
0.5 g |
Protlak rajčatový |
40 g |
Salám jemný |
100 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
20 g |
Tuk |
100 g |
Vepřová kýta |
750 g |
Voda pitná |
900 ml |
Zelí kysané |
350 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme oloupaný a na nudličky nakrájený salám, slaninu a do středu dáme kysané zelí podušené na části tuku. Plátky zabalíme a upevníme párátkem.
- Závitky opečeme na očištěné a jemně nakrájené cibuli, dorůžova osmažené na tuku. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
- Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme.
- Před koncem varu přilijeme smetanu, citronovou šťávu a dochutíme solí.
- Nakonec omáčku přecedíme na závitky a provaříme.