Šumavské závitky

Ingredience


Cibule 150 g
Citrony 20 g
Hořčice 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Pepř černý mletý 0.5 g
Protlak rajčatový 40 g
Salám jemný 100 g
Slanina vepřová 80 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 20 g
Tuk 100 g
Vepřová kýta 750 g
Voda pitná 900 ml
Zelí kysané 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme oloupaný a na nudličky nakrájený salám, slaninu a do středu dáme kysané zelí podušené na části tuku. Plátky zabalíme a upevníme párátkem.
  2. Závitky opečeme na očištěné a jemně nakrájené cibuli, dorůžova osmažené na tuku. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
  3. Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme.
  4. Před koncem varu přilijeme smetanu, citronovou šťávu a dochutíme solí.
  5. Nakonec omáčku přecedíme na závitky a provaříme.