Banány se zmrzlinou a karamelem

Banány se zmrzlinou a karamelem - obrázek

Ingredience


Banány 2 ks
Čokoláda hořká 80 g
Cukr krystal 2 polévková lžíce
Mandle 80 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Voda pitná 2 polévková lžíce
Zmrzlina vanilková 140 g
Ztužovač šlehačky 1 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Banány oloupeme, smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na lístky, čokoládu nastrouháme.
  2. Cukr rozpustíme na světlý karamel, poté přimícháme máslo, až se rozpustí, zamícháme vodu a za stálého míchání povaříme zhruba půl minuty.
  3. Do středu talíře dáme porce zmrzliny a obložíme dvěma půlkami banánů (dáme je řeznou stranou dolů). Zmrzlinu ozdobíme šlehačkou, banány karamelem a vše posypeme mandlemi a čokoládou.