Medový pudink z kukuřičné mouky
Ingredience
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Med včelí |
100 g |
Mléko plnotučné |
900 ml |
Mouka kukuřičná |
70 g |
Muškátový oříšek |
0.25 kávová lžička |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zázvor mletý |
2 špetka |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mléko svaříme, necháme vychladnout a zašleháme do něj kukuřičnou mouku. Nádobu postavíme do vodní lázně a zhruba dvacet minut za neustálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Poté do ní vmícháme med, koření, máslo a po částech rozšlehaná vejce. Směs už se nesmí dál vařit.
- Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme do ní pudink, který opatrně přelijeme studeným mlékem, už nemícháme.
- Pudink pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu, až se mléko vsákne a pudink má zlatavou kůrčičku.