Medový pudink z kukuřičné mouky

Ingredience


Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Med včelí 100 g
Mléko plnotučné 900 ml
Mouka kukuřičná 70 g
Muškátový oříšek 0.25 kávová lžička
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Zázvor mletý 2 špetka
Mléko plnotučné 200 ml
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko svaříme, necháme vychladnout a zašleháme do něj kukuřičnou mouku. Nádobu postavíme do vodní lázně a zhruba dvacet minut za neustálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Poté do ní vmícháme med, koření, máslo a po částech rozšlehaná vejce. Směs už se nesmí dál vařit.
  2. Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme do ní pudink, který opatrně přelijeme studeným mlékem, už nemícháme.
  3. Pudink pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu, až se mléko vsákne a pudink má zlatavou kůrčičku.