Pastevecká polévka

Ingredience


Celer bulvový 150 g
Cibule 100 g
Jehněčí mozeček 400 g
Jehněčí srdce 300 g
Ledvinky jehněčí 300 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Mrkev kořen 100 g
Muškátový květ 2 g
Petržel kořen 80 g
Petržel - nať 15 g
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mozeček dobře omyjeme a podusíme. Vnitřnosti uvaříme v osolené vodě. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, zahustíme světlou jíškou, dobře provaříme a přecedíme. Přidáme podušený mozeček. Okořeníme muškátovým květem, před podáním zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, posypeme petrželkou.