Pastevecká polévka
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Cibule |
100 g |
Jehněčí mozeček |
400 g |
Jehněčí srdce |
300 g |
Ledvinky jehněčí |
300 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Muškátový květ |
2 g |
Petržel kořen |
80 g |
Petržel - nať |
15 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mozeček dobře omyjeme a podusíme. Vnitřnosti uvaříme v osolené vodě. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, zahustíme světlou jíškou, dobře provaříme a přecedíme. Přidáme podušený mozeček. Okořeníme muškátovým květem, před podáním zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, posypeme petrželkou.