Jehněčí jehla se špenátem

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 200 g
Jehněčí maso 500 g
Olej olivový 30 ml
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Pepř černý mletý 3 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Špenát mražený 400 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a zabalíme do plátků anglické slaniny. Napichujeme na jehlu střídavě s kousky papriky a cibule. Smažíme na pánvi a dopečeme v troubě.
  2. Mezitím na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme rozmražený špenát (můžeme použít i čerstvý). Zalijeme smetanou, podusíme, dokořeníme solí a pepřem.