Jehněčí jehla se špenátem
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
200 g |
Jehněčí maso |
500 g |
Olej olivový |
30 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Špenát mražený |
400 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme a zabalíme do plátků anglické slaniny. Napichujeme na jehlu střídavě s kousky papriky a cibule. Smažíme na pánvi a dopečeme v troubě.
- Mezitím na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme rozmražený špenát (můžeme použít i čerstvý). Zalijeme smetanou, podusíme, dokořeníme solí a pepřem.