Jehněčí s růžičkovou kapustou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Jehněčí kýta |
600 g |
Kapusta růžičková |
300 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pórek |
100 g |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
100 g |
Tymián sušený |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kýtu pokrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme
- a lehce osmažíme z obou stran, vyjmeme.
- Na výpeku opečeme nakrájený pórek a šunku na malé kostičky, přidáme spařenou a nakrájenou mrkev, kapustu. Okořeníme tymiánem, vrátíme maso zpět a necháme 5 minut dusit.