Jehněčí hřbet v kabátku

Ingredience


Jehněčí hřbet 600 g
Listové těsto 200 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 5 g
Šunka dušená 80 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Horkou vodou spaříme špenát, z vykostěného hřbetu vytvoříme váleček, který ovážeme nití a zprudka opečeme ze všech stran, po vychladnutí nit odstraníme, maso osolíme a opepříme. Špenát nasekáme na jemno, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a promícháme. Z těsta vyválíme
  2. plát, na který položíme vrstvu šunky a špenátu, na náplň vložíme opečené maso, zavineme, potřeme žloutkem. Pečeme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 220° C.