Jehněčí hřbet v kabátku
Ingredience
Jehněčí hřbet |
600 g |
Listové těsto |
200 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
80 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Horkou vodou spaříme špenát, z vykostěného hřbetu vytvoříme váleček, který ovážeme nití a zprudka opečeme ze všech stran, po vychladnutí nit odstraníme, maso osolíme a opepříme. Špenát nasekáme na jemno, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a promícháme. Z těsta vyválíme
- plát, na který položíme vrstvu šunky a špenátu, na náplň vložíme opečené maso, zavineme, potřeme žloutkem. Pečeme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 220° C.